18.1.11

Το Νέο Blog του Γνωμικολογικού

Αυτή τη στιγμή βρίσκεστε στο νέο blog του Γνωμικολογικού.

Έχει δημιουργηθεί εδώ και ένα μήνα περίπου (μέσα Δεκεμβρίου 2010), αλλά σήμερα θα το συνδέσω στο link "blog" που υπάρχει στο μενού του Γνωμικολογικού, οπότε και θα γίνει επίσημα το Blog του Γνωμικολογικού.

Εγκαταλείπω το παλιό blog που ήταν σε πλατφόρμα b2evolution. Ο λόγος που είχα κάνει αυτήν την επιλογή ήταν ότι  υπήρχε αυτή η δυνατότητα από τον host, και το blog μπορούσε να έχει το domain name του Γνωμικολογικού. Από τις 2-3 επιλογές που υπήρχαν επέλεξα το b2evolution επειδή είχε ένα theme που ήταν κοντά σ' αυτό του κυρίως site.

Δεν είχα κανένα σοβαρό παράπονο από το b2evolution. Υπήρχαν όμως μερικά μικροπροβλήματα: το να φορτώσεις μια εικόνα ήταν ολόκληρη περιπέτεια, τα ελληνικά στην επεξεργασία του post δεν εμφανίζονταν πάντα σωστά, το log in ήταν λίγο περίεργο. Και κυρίως, πολλές φορές, όταν προσπαθούσα να μπω, φαινόταν να κολλάει ολόκληρο το site. Κολλούσε όχι μόνο το blog, ολόκληρο το Γνωμικολογικό (προφανώς  έδινε πολύ μεγάλο φορτίο στον server).

Αυτό το τελευταίο ήταν από μόνο του υπεραρκετός λόγος  για να προχωρήσω στην αλλαγή. To γύρισα στο blogger που είναι μια δοκιμασμένη και αξιόπιστη λύση. Έχει το μειονέκτημα ότι είναι εξωτερικός σύνδεσμος και όχι κομμάτι του site, αλλά έχω τη γνώμη αυτό τελικά δεν έχει και μεγάλη σημασία .

Ως προς το περιεχόμενο, δεν άλλαξε τίποτα. Μετέφερα όλα τα άρθρα και επιπλέον μερικά ακόμα, μιας και δημοσίευα κάποια άρθρα κατευθείαν εδώ , ενόψει της επικείμενης αλλαγής.

Αν και για πολλές από τις αλλαγές που κάνω τελευταία στο site έχω τις επιφυλάξεις μου για το τελικό αποτέλεσμα, στην περίπτωση αυτή, δεν νομίζω ότι η αλλαγή θα προκαλέσει κάποιο πρόβλημα ή κάποια ενόχληση στους φίλους του Γνωμικολογικού.

Οπότε καλή μου επιτυχία!

No comments:

Post a Comment