5.12.12

Τα Κάστρα της Ελλάδας

Επανέρχομαι μετά από πολύ καιρό στο blog για να παραπέμψω στην καινούργια μου ιστοσελίδα. Πρόκειται για ένα site που έχει να κάνει με τα Ελληνικά Κάστρα.

Και το όνομα αυτού Καστρολόγος.



H προσπάθεια αυτή είναι και ο βασικός λόγος που απείχα από το blog. Ζητώ συγγνώμη από τους εκλεκτούς followers. Ελπίζω να τους αποζημιώνει το Γνωμικολογικόν που ανανεώνεται τακτικά και εμπλουτίζεται συνεχώς με νέα γνωμικά.

Η σεμνή φιλοδοξία του «Καστρολόγου» είναι να δημιουργηθεί μια βάση δεδομένων για όλα τα Κάστρα της Ελλάδας -Μεσαωνικά και Μεταβυζαντινά- και να παρουσιαθεί στο διαδίκτυο. Μέχρι στιγμής στο site περιλαμβάνονται 333 κάστρα. Υπολόγιζα ότι όταν ολοκληρωθεί θα περιλάμβανε πάνω από 600 κάστρα, αλλά ένας φίλος (Αλέξανδρος Καλαντζής)με διαβεβαίωσε ότι έχει μετρήσει πάνω από 1400. Θα έχει ενδιαφέρον.

Θέλω να επισημάνω ότι το site είναι μοναδικό στο είδος του. Δεν υπάρχουν άλλες ιστοσελίδες που να καλύπτουν το θέμα σε τέτοιο εύρος. Είναι όμως στην αρχή. και θα απαιτηθεί τεράστια προσπάθεια πέρα από αυτή που ήδη έχει γίνει για να επιτευχθεί ο στόχος.

Ρίξτε μια ματιά. Και αν έχετε πληροφορίες για κάποιο κάστρο στείλτε την. Υπάρχει ειδική φόρμα γι’ αυτό. Κάθε βοήθεια αυτού του τύπου είναι πολύτιμη.

No comments:

Post a Comment